5 rossz szokás, amit a telefonod bánhat meg

Ismerjük a mondást: van másik! De mégis, attól függetlenül, hogy a mobiltelefon lassan olyan fogyóeszközzé válik, mint a műanyag tányérok, nem feltétlenül ez a tendencia jelenti a jó és helyes irányt. Egy kis odafigyeléssel nem csak magadnak és a készülékednek, hanem a környezetednek is jót tehetsz, ha megnöveled a telefonod élettartamát. Persze jó telefon szervizek voltak és lesznek is, de azért egy pár apró szokásbeli változtatás lecsökkentheti a néha elengedhetetlen szerviz költséget. Lássuk a leggyakoribb hibákat, amik során sérül vagy végzetesen tönkremegy a telefonunk:

– farzsebben tárolás: nagyon menőn néz ki, ahogy a nadrágunkból félig kilóg egy óriástelefon, de ha éppen nem jut eszünkbe a Facebook-ot pörgetni vécézés közben, szinte száz százalék, hogy a nadrág letolása közben a kagylóban landol a készülék. Na és aki azt kihalássza…

– evés közben az asztalon, magad mellett tartod: ha néha rosszul nyúlunk a poháhroz, biztos hogy a telefonra ömlik a limonádé. Egy kis figyelmetlenség és a pörkölt máris befolyt a hangszóróba. Ismerős pillanatok ezek, de nagyon egyszerű kikerülni a hasonló véletleneket. Tartsd a telefonod a táskádban evés közben, járj ebédelni társaságban, és máris nem lesz szükség, hogy kitedd az asztalra a mobilt.

– nincs rajta tok: mivel a fentieket nehezen tartjuk be, sokszor éri a telefonjainkat trauma. Minél jobb tok vagy fólia van rajta, annál inkább biztos hogy sérülés nélkül megússza karcolásokkal/vagy anélkül a balesetet.

– esőben, hóban, fagyban pötyögsz rajta: persze, nagyon szuper, hogy mindenhol elérhető a telefonunk, víz alatt, tengerszint fölött, zuhany alatt, barlang mélyén, ha esik, ha fúj. Az időjárás viszontagságai, ha nem is rögtön látszanak meg rajta, bizony nyomot hagynak egy telefon életében. A legjobb telefonokkal is előfordulhat, hogy ha tartósan mínusz 10 fok alatti fagyban használjuk egyszerűen felmondják a szolgálatot.

A hasonló elhanyagolható szokások elhagyásával nagyobb élettartamot biztosíthatunk a telefonunknak, így időt, pénzt és fölösleges bosszúságokat spórolhatunk meg magunknak.

Leave a Comment