Van élet a bőrben 50-en túl is

Újjászületni nem nagy dolog, főleg ha támogat minket egy nagyszerű kozmetikus. Szerencsére a lelkiismeretes és felkészült szakemberek mellett a budapesti szépségszalonokban a legújabb technológiákkal és hatóanyagokkal várják vendégeiket, legyen szó a fiatalabb vagy az idősebb generációról.

Az viszont határozottan tévhitnek számít, hogy az érett arcbőrrel már nem sok mindent lehet kezdeni, sőt, hogy egyenesen macerás és bonyolult a kezelése. Sokan feladják a harcot a ráncokkal szemben (már ha egyáltalán harcolni kell velük) és nem vesznek igénybe kezeléseket, hanem megmaradnak egy-két ránctalanító krém használatánál.

Pedig kezelések egész tárháza áll rendelkezésre az érettebb, sokat látott és leginkább hidratálásra vágyó bőr számára. A kaviáros kezelés, ránctalanító kezelés és a lifting is klasszisokkal javítja a bőr állapotát, feszességét, aggodalomra tehát semmi ok. A bőr ráncai a kor előrehaladtával mindenképpen megjelennek, persze nem mindegy, hogy milyen mennyiségben és formában. A teltebb arcokon kevésbé látszik, a szikár sovány arcon pedig néha túlságosan is, holott a két arcbőr lehet, hogy pontosan ugyanabban az állapotban van, csak a “töltelék” más.

Emiatt nem kell hízókúrába kezdeni, hogy a ráncok kisimuljanak, sokkal inkább kell figyelni a folyadékbevitelre és a megfelelő mindennapos hidratálásra az időszakos kozmetikai kezelések mellett, valamint kikérni kozmetikusunk véleményét az arcbőrünknek megfelelő otthoni arcápolási termékekről. Amit pedig már fiatalon is el kell kerülni, az a dohányzás.

Ezzel rengeteg ráncot és kezelést spórolhatunk meg magunknak, és ez csak amolyan grátisz hozama a rossz szokás mellőzésének. Mindenekelőtt tüdőnk és a pénztárcánk is jól jár, nem beszélve a hosszabb élettartamról.

Leave a Comment