A bosszantó mumus

Emlékszem, hogy amikor még elkezdtek elérhető közelségbe kerülni az átlag ember számára is a telefonok, akkor a kezdeti modellek milyen strapabírásúak voltak és mennyi mindent kibírtak. Sosem felejtem el, hogy a legnagyobb élvezet volt a kígyós játék, és szinte mindenki azzal játszott, mert hát az volt a telefonokon. Ma már ehhez képest akkorát fejlődött az iparág, hogy hihetetlen változásokon ment keresztül a telefonok világa és annak egyes egyedei is. Volt már divat a nagyon kicsi, az összecsukható, a minél nagyobb kijelzős, a gomb nélküli és még sorolhatnám végig. Ma amit látok a készülékeken, hogy egyre sérülékenyebbek.

Amíg régen az volt a cél, hogy minél tovább tartson egy-egy ilyen készülék, ma már feláldoznak rengeteg mindent a szélesebb körű használat és az élvezetek oltárán. A vékony kivitel, az akkumulátorok fejlődésével és a kijelzők módosításával, na és persze a gombok nélküli kivitel elterjedésével vált lehetővé. És persze az egyik legfőbb oka annak, hogy ha valaki egy hirtelen mozdulattal leül és egy szűk nadrág zsebében van a telefonja, akkor bizony szinte azonnal elhajlik. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlen kicsúszik a kézből és leesik, akkor biztosan jön a szerviz.

Nálam a xiaomi kijelző csere egy évben kétszer is előfordul általában, pedig tényleg igyekszem vigyázni a telefonjaimra, mert azokon tárolok mindent és rendkívüli módon lusta vagyok szervízbe járni, még akkor is, ha nagyon kedvesek a xiaomiszervizshop.hu munkatársai, és mindig tárt karokkal várnak, és egy-egy jó szó nélkül az ember nem tér haza, mert idő és energia elutazni leadni a telefont és visszamenni érte. Persze sokkal nagyobb problémáim is lehetnének ezzel, például hogy nem hozzáértő vagy nem jó szervízbe viszi az ember a telefont, vagy épp csak nem tud ilyet, de hát a jóhoz könnyen hozzá szokik az ember, és én már két évvel ezelőtt rátaláltam erre a kis csapatra és azóta is csak bennük bízok. Így a kijelzőtörés mint bosszantó mumus sem okoz nagy fejtörést, inkább csak kényelmetlen plusz munkát.

Leave a Comment